16 maj 2021
12:00

IK Frej Täby FF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - IK Frej Täby FF 1kte

Dagens match mot IK Frej blev en tät, jämn och målrik tillställning på ett vårvarmt Hjorthagen. Frej inledde bäst med ett rörligt, kvickt passningsspel där vi hade svårt att komma åt bollen och ligga tillräckligt nära. Det var också Frej som skaffade sig en tidig ledning på en väl förvaltad frispark från precis utanför straffområdet, otagbart för Edda. Idag fick vi låna två spelare från FA19: Melisa Shabanaj och Myriam Rashida. Båda klev in med en härlig inställning och stor spelglädje och bidrog mycket till vår offensiv idag. Melisa fixade påpassligt kvitteringen till 1-1 i matchminut 22 när hon snodde bollen från två försvarare, rundade målvakten och kyligt sköt bollen i mål. Strax därefter trodde vi att vi tagit ledningen men ett mycket vackert mål blev avblåst för offside. Myriam hann också presentera sig med ett tungt skott som tog i ribbkrysset. Även Frej skapade chanser och Edda avvärjde ett friläge med en fin benparad. Frej hade mer av spelet i första halvlek och i 26:e minuten tog de på nytt ledningen med 1-2 på nick efter hörna. Även 1-3 till Frej kom på hörna i 38:e minuten sedan vi varit för passiva i försvarsspelet. Tjejerna fortsatte dock att kämpa och försöka och plötsligt fick Ida en boll på högerkanten och sprang sig fri och lyfte bollen via målvaktens fingertoppar och in i mål, 2-3 i matchminut 42. Bara minuten senare rev, slet och samspelade sig Melisa och Myriam fram till ett friläge för Myriam som hon förvaltade väl och fick in kvitteringen till 3-3. I halvtid pratade vi om att ligga närmre motståndarna och hålla ihop laget i presspelet för att inte ge motståndarna möjlighet att spela upp på fri rättvänd spelare centralt i banan. Detta lyckades vi mycket bättre med i andra halvlek som vi dominerade spelmässigt. Direkt efter avspark skapade vi tryck mot Frejs straffområde och efter en tilltrasslad situation där vi hade flera halvchanser och Frej inte fick bort bollen fick Stina skottläge och smällde in 4-3, ledning för första gången i matchen. Vi skapade flera hörnor som blev till farliga målchanser och våra anfallare oroade Frejs backar med högt presspel. Även Frej hade flera fina målchanser, de lyckades flera gånger med snabba spelvändningar och djupledspassningar till forwards i halvfria lägen. Vår backlinje fick slita och gjorde det mycket bra. I matchminut 60 lyckades Frej kvittera till 4-4 sedan deras forward lyckats nå bollen en tiondels sekund före en utrusande Edda. Även om vi tryckte på mot slutet och nog låg närmast segern ska vi inte glömma bort att Edda räddade oss ett par gånger i andra halvlek med en frilägesparad och en klassisk "TV-räddning" när hon sträckte ut mot högra stolpen. Totalt känns 4-4 som rättvist i en mycket underhållande match.